Tekenen en schilderen voor beginners

Heb je altijd al willen tekenen of schilderen maar ben je er nooit aan toegekomen of er ooit mee begonnen maar er niet mee verder gegaan? Dan ben je op jouw plek deze 6 weken durende cursus.

ARTIVARIA verzorgt een korte cursus tekenen en schilderen voor volwassenen inclusief het benodigde materiaal. De cursus is bedoeld om je een basis te geven,  voor de ontspanning, het plezier en natuurlijk de verdere ontplooiing  op dit gebied. 

We beginnen de eerste twee weken met het verkennen van de tekenmaterialen zoals potloden en diverse krijtjes en hoe we daarmee om kunnen gaan. De volgende twee weken gaan we de aquareltechnieken verkennen en de laatste twee weken gaan we in op het schilderen met acrylverf. 

Belangrijk daarbij is om te weten wat je graag zou willen tekenen of schilderen. Je kan bijvoorbeeld een map maken met daarin info en foto’s over jouw onderwerp. Je kan zelf foto’s maken en die ter inspiratie gebruiken en je kunt de vormen en de kleuren ook gebruiken voor het maken van een eigen interpretatie. Let op: inspiratie is iets anders dan het zo goed mogelijk proberen na te tekenen .De onderwerpen zijn in beginsel vrij en je kunt persoonlijke opdrachten krijgen naar uw behoefte en ervaring!

Tot slot, stel geen te hoge eisen.  Tekenen en schilderen is een mooie manier om de wereld in ons en buiten ons te zien. Heb je een aanvechting? Doen!

Docent Theo Briggeman geeft de cursus op 6 woensdagmiddagen: 18 en 25 sept., 2, 9, 16 en 23 oktober van 14.00 tot 16.00 uur.
De locatie is de Matttheusschool, Nigerdreef 8, Utrecht-Overvecht.
De kosten zijn 90 euro incl. gebruik van materiaal.
Zie voor meer informatie bel met 0346 568 907.

Exposeren in Zimihc

Je kan nog kijken bij de expositie van Artivaria bij Zimihc, Stefanus



Theme: Overlay by Kaira